Μάθετε για αυτά τα γιγαντιαία λευκά ζώα.

μικρή εικόνα μιας πολικής αρκούδας


Οι πολικές αρκούδες είναι γιγαντιαίες λευκές αρκούδες. Είναι οι μεγαλύτεροι θηρευτές της γης στον κόσμο. Μπορούν να ζυγίσουν έως 1500 κιλά και είναι διπλάσιο από το λιοντάρι. Οι πολικές αρκούδες μπορούν να έχουν μήκος έως και 10 πόδια.

Πού ζουν?

Οι πολικές αρκούδες ζουν πολύ προς τα βόρεια στην παγωμένη Αρκτική. Είναι καλά μονωμένα από το κρύο με βαριά γούνα και ένα παχύ στρώμα λίπους. Η λευκή γούνα της πολικής αρκούδας λειτουργεί επίσης ως καμουφλάζ στο χιόνι και το παγωμένο έδαφος της Αρκτικής. Οι πολικές αρκούδες ζουν στον πάγο το χειμώνα και στην ξηρά το καλοκαίρι όταν λιώσει ο πάγος. Μερικές φορές το χειμώνα μπορεί να είναι πάνω από 100 μίλια από την ακτή.

Μια γιγαντιαία λευκή αρκούδα


Τι τρωνε?

Οι πολικές αρκούδες κυνηγούν στην ξηρά και στη θάλασσα. Είναι άνετα στο παγωμένο νερό και κολυμπούν με τα μπροστινά πόδια τους παρόμοια με τα σκυλιά. Οι φώκιες είναι η κύρια πηγή τροφής της πολικής αρκούδας, αλλά οι πολικές αρκούδες τρώνε κάθε είδους πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των μικρών ζώων και των μούρων. Οι πολικές αρκούδες συχνά κρύβονται από μια τρύπα στον πάγο όπου οι σφραγίδες έρχονται για αέρα. Όταν η σφραγίδα εμφανιστεί για αέρα, η πολική αρκούδα θα πιάσει τη σφραγίδα με τα αιχμηρά νύχια της.

Πώς μένουν ζεστοί σε τόσο κρύο καιρό;



Οι πολικές αρκούδες έχουν προσαρμοστεί στο κρύο της Αρκτικής. Πρώτον, έχουν ένα παχύ στρώμα λίπους που τους βοηθά να μονώσουν από το κρύο. Συνήθως έχει πάχος περίπου 3 έως 4 ίντσες. Δεύτερον, έχουν ένα παχύ στρώμα εξωτερικών μαλλιών από κοίλα σωληνάρια γεμάτα με αέρα. Αυτή η εξωτερική τρίχα βοηθά να κρατήσει την εσωτερική γούνα τους να βραχεί όταν κολυμπούν στο παγωμένο νερό.

Είναι επικίνδυνα;

Αν και οι πολικές αρκούδες φαίνονται αγκαλιές και ωραίες, είναι πολύ επικίνδυνες και επιθετικές. Συχνά παλεύουν για να εξασκήσουν μάχες μεταξύ τους, αλλά σπάνια βλάπτουν ο ένας τον άλλον. Μια μητέρα θα υπερασπιστεί πιστά τα μικρά της, οπότε μην πηγαίνετε πουθενά κοντά σε μια μητέρα και τα μικρά της.

Τι ονομάζονται μωρά με πολικές αρκούδες;

Τα μωρά με πολικές αρκούδες ονομάζονται μικρά. Γεννιούνται το χειμώνα, συνήθως τον Ιανουάριο ή τον Δεκέμβριο. Όταν γεννήθηκε για πρώτη φορά, ένα cub πολικής αρκούδας ζυγίζει μόνο 1 κιλό. Δεν μπορεί να ακούσει ή να δει και έχει πολύ λίγη γούνα. Τα παιδιά θα μείνουν με τη μητέρα τους για λίγα χρόνια και θα τους διδάξει πώς να κυνηγούν και να τρέφονται με τροφή.

Διακυβεύονται;

Οι πολικές αρκούδες δεν ταξινομούνται επί του παρόντος ως απειλούμενες, αλλά αναφέρονται ως απειλούμενες και ευάλωτες. Εκτιμάται ότι ο σημερινός πληθυσμός των πολικών αρκούδων είναι περίπου 25.000, αλλά μειώνεται. Απειλούνται από συρρικνωμένο βιότοπο, ρύπανση και παράνομο κυνήγι.

Διασκεδαστικά γεγονότα για τις πολικές αρκούδες
  • Μπορούν να δουν υπέροχα κάτω από το νερό.
  • Η γούνα μιας πολικής αρκούδας δεν είναι στην πραγματικότητα λευκή, αλλά στην πραγματικότητα είναι καθαροί σωλήνες μαλλιών που τους κάνουν να φαίνονται λευκοί.
  • Είναι υπομονετικοί και θα περιμένουν ώρες πάνω από μια τρύπα για να έχουν την ευκαιρία να πιάσουν δείπνο.
  • Έχουν μεγάλη αίσθηση οσμής και μπορούν να μυρίσουν μια σφραγίδα που απέχει έως και 20 μίλια μακριά.
  • Δεν αδρανοποιούν, αλλά μένουν ζεστοί το χειμώνα κοιμώντας σε ένα κρησφύγετο.
  • Είναι γνωστό ότι κάνουν μεγάλες κολύμπι πάνω από 100 μίλια.
  • Βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας στο περιβάλλον τους.
Για περισσότερα σχετικά με τα θηλαστικά:

Θηλαστικά
Αφρικανικό άγριο σκυλί
American Bison
Βακτριανή καμήλα
Γαλάζια φάλαινα
Δελφίνια
Ελέφαντες
Γιγάντιο πάντα
Καμηλοπάρδαλες
Γορίλλας
Ιπποπόταμοι
Αλογα
Σουρικάτα
Πολικές αρκούδες
Είδος υλακτούντος τρωκτικού
Κόκκινο καγκουρό
κόκκινος λύκος
Ρινόκερως
Στίγματα Hyena